Professional Scrum Product Owner (PSPO)

Waarom?

Scrum bestaat inmiddels al 21 jaar en inmiddels de standaard geworden voor organisaties die complexe (software) producten of diensten ontwikkelen of leveren. Deze training is ontwikkeld door een van de bedenkers van Scrum, Ken Schwaber, en wordt samen met de community van ruim 220 Professional Scrum Trainers actief wereldwijd continue doorontwikkeld. De Professional Scrum Product Owber (PSPO) training leert op interactieve wijze hoe je effectief waarde maximaliseert dat jouw Scrum Team levert. Deze training leert je de aspecten van product management maar beperkt zich hier niet toe maar raakt alle aspecten die bijdragen aan het maximaliseren van de geleverde waarde.

Wat?

Deze training helpt deelnemers om hun kennis te ontwikkelen en aan te scherpen voor de rol van Product Owner door middel van instructie en teamopdrachten. De breedte van de rol en de bijkomende verantwoordelijkheden in het leveren van een succesvol product zullen helderder worden vanuit een Agile perspectief. Het meten van het succes van het product vorm een zeer belangrijk aspect van het creëer en valideren van waarde en het succesvol leveren van producten aan de markt.
Deze training is veel meer dan een set aan powerpoint slides en een instructeur. Sterker nog, de slides fungeren als naslagwerk en krijg je achteraf digitaal nagestuurd. Deze training staat bol van cases uit de praktijk die jij samen met je medestudenten gaat oplossen, dit wordt gecombineerd met een afgemeten hoeveelheid theorie ondersteund met verhalen uit de praktijk en ruimte voor discussie. Kortom, een kwalitatief zeer hoogwaarde en interactieve training die met als doel ‘Maximaliseren van de waarde’.

Wie?

De professional Scrum Master training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van complexe (software) producten of diensten met behulp van het Scrum Framework. Het is vooral waardevol voor hen die binnen een organisatie verantwoordelijk zijn voor producten vanuit een business of product management perspectief and zij die de zeer verantwoordelijke rolv an Product Owner of zich gaan nemen.
Er bestaat geen vereiste aanvangsniveau, echter wordt sterk aangeraden eerste een introductie training te volgen voorafgaande aan deze training mocht je nog niet bekend zijn met Scrum.

Leerdoelen PSPO

 • Kun je de rol van product owner voor Scrum Teams & stakeholders vervullen
 • Begrijp je de rollen binnen scrum en hoe de rol van product owner daarin past;
 • Ben je in staat om de business agility van jouw organisatie te vergroten

Studiebelasting = Tenminste 17 uur (2*8 uur cursus en 1 uur Assessment)

Certificering
Na afloop van de Professional Scrum Product Owner training ontvang je een wachtwoord om het PSPO I assessment te doen. De erkende PSPO certificeringen vereisen een minimum score om het assessment te behalen. Mocht je deze onverhoopt niet halen dan kun je het assessment overdoen voor $200 (via scrum.org)

Programma

Dag 1

 • Agile Product Management
 • Value Driven Development
 • Scrum Principes and Emprisme

Dag 2

 • Recap
 • Scrum Framework
 • Product Backlog Management
 • Release Management

Data

24 & 25 Sept. 2019

€1.495/excl. BTW

Nieuwegein (i.s.m. Computrain)

 • Incl. materiaal

17 & 18 Mrt. 2020

€1.495/excl. BTW

Nieuwegein (i.s.m. Computrain)

 • Incl. materiaal

Geen geschikte datum? Bekijk alle geplande trainingen hier